Dietetika - Krio and More
 

Dietetika

A dietetika, azaz a táplálkozástudománya a helyes étrend kialakításával foglalkozik. A dietetikának nem csak az egészség megőrzésében van fontos szerepe, de számos betegség, élethelyzet miatt is szükség lehet egyéni étrendre. Dietetikus segítséget nyújt a kiegyensúlyozott és változatos étrend kialakításában, illetve speciális diéták alkalmazásában is.

Miben tud segíteni a dietetikus?

  • a normál testsúly elérése, megtartása
  • a vércukorszint normalizálása
  • a betegségek megelőzése
  • életmódváltás
  • sportolók speciális étrendjének összeállítása
  • allergiás betegségek étrendi kezelése
  • anyagcsere betegségek étrendi kezelése
  • emésztőszervi betegségek étrendi kezelése
  • normálistól eltérőek laborértékek étrendi kezelése
  • a már kialakult betegségek étrendi tanácsadásában

Szakembereink

Kőrösi Éva

Dietetikusi végzettségemet 2015-ben a SOTE-ETK karán, majd 2020-ban Sportspecifikus dietetikus diplomámat a Testnevelési Egyetemen szereztem meg. Számos sportágat kipróbáltam, gyermekkoromtól szertornáztam, úsztam és atletizáltam, azonban a birkózás volt az, ami magával ragadott, melyet 2014-ig élsportolói szinten űztem. Jelenleg a Magyar Birkózó Szövetség Dietetikusa vagyok, a Tokiói olimpiai ciklusban. Együtt dolgozom a Magyar Taekwondo Szövetséggel, Judo klubokkal, illetve számos egyéb önálló sportolóval. Mondhatjuk, hogy a sporttáplálkozás a fókuszom, különös tekintettel a súlycsoportos sportágakra. Ezenkívül, szívesen várom a fogyni vágyókat, az egészséges étrendre törekvőket vagy a hobbi és rekreáció sportolókat.

Ihász Katalin

Terápiás dietetikusként mind a prevenciós szakterületen, mind a már kialakult betegségek étrendi kezelésében szerteágazó tapasztalatokkal rendelkezem. Egészségnapokon, betegtalálkozókon, főzőiskolában, diabétesz táborokban és konferenciákon, praxisomon különböző életkorú emberek különböző problémáival találkoztam. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek a pácienseim személyre szabott gyakorlatias és következetes étrendtervének magas szakmai színvonalú összeállítására. Vallom, hogy az életmódváltásra minden életszituációban lehetőségünk van, melyhez aktív segítséget biztosítok a dietetika terén. Amennyiben már kialakult betegséggel (inzulin rezisztencia, diabétesz, terhességi diabétesz, pajzsmirigy betegség, étel allergia, intolerancia, bél betegségek) állunk szemben, a szakszerű tanácsadásra feltétlenül szükség van. Bátran jelentkezzenek tehát akkor is, ha komoly problémával állnak szemben, de akkor is, ha fogyni szeretnének vagy tápanyagokkal, baba hozzátáplálással, gyermek étrenddel kapcsolatos kérdéseik vannak. Szeretettel állok rendelkezésükre.

Hívás
Útvonalterv